Пилешки џигерчиња со соја сос и лук
Време на подготовка:
до 45 минути
Вкупно време:
до 45 минути
- Состојки:
-
- 500 грама пилешки џигерчиња
- 1 големо чешне лук
- 2 лажици соја сос
- Сол и црн бибер
- Масло за пржење
- Подготовка:
-
Чекор 1: Вклучете го Гурмет пекачот на функцијата (Saute`) потпржување и почекајте да се загрее. Во загреаниот Гурмет пекач ставете малку масло, па пилешките џигерчиња да се пржат.
Чекор 2: Откако малку се потпржиле, исечкајте го лукот и додајте го на џигерчињата, а по него додајте го и соја сосот. Добро промешајте и гответе десетина минути, или додека џигерчињата да бидат готови.
Чекор 3: Сервирајте ги декорирани со магдонос, како предјадење, но може да се послужат и со пире или варен ориз како главно јадење.
СОВЕТ: Иако едноставен, ова е вкусен начин на подготовка на пилешките џигерчиња. Ви предлагаме да го пробате вака, а потоа, ако сте расположени за варијации, може да додадете и печурки, кромид или друг зеленчук!
Прочитај повеќе